Torta e kripur me patllixhane dhe patate eshte nje pjate shume e mire dhe e shishme njekohesisht. Me kete recete ne mund te luajme me fantazine tone duke e pergatitur me perberesit qu ju ju pelqejne me shume. Tani le te fillojme nga puna duke renditur perberesit qe un kam zgjedhur.
Perberest per nje tepsi jane:
-2 patellgiane
-2 patate te medhaja
-domate sa te duhen ( une perdora 3 )
-250g djathe qe shkrine nga nzehtesia
-1 mozzarella
-disa gjethe berziloku
-majdanoz
-50g djathe te grire
-kripe sipas deshires
-vaj ulliri
Merren patellxhanet, u hiqet bishti , lahen dhe priten feta feta . Patellxhanet i vendosim ne kullojsen e makaronave shtrese shtrese duke u hedhur ç'do shtrese kripe te trashe dhe lihen te kullojne ujtin e hidhur prer nje ore.
Marrim presim fetta fetta domatet, patatet, djathin dhe mozzarellen.
Pergatisim djathin e grire dhe bimet aromatike (majdanozin dhe berzilokun)
Pasi e kemi lyer mire marrim patatet dhe i shtrojme ne tepsi nje nga nje. Nuk duhet te lihen gropa nga nje patate ne tjetren.
Mbi patate duhet te bejme nje shtrese me mozzarella.
Pastaj hidhni nje shtrese me djath te grire.
Mbasi e kemi shperndare mire djathin e grire ne te gjithe tepsine, hidhen domatet duke formuar nje shtrese.
Siper domateve hedhim gjethet e berzilokut te grira me dore.
Patellxhanet para se te shtrohen ne tepsi shpahe nga kripa.
Patllixhanet mbulohen me nje shtrese djath.
Siper djathit shtrohet nje shtrese tjeter me domate.
Siper domateve i hidhet djathe i drire dhe pastaj majdanozi i grire.
Me ne fund i hidhet shresa e fundit me patate.
Futet ne furre me 180 grade.
Pasi te jete pjekur keshillohet te serviret e vaket.
Spresoj qe t'ju pelqeje dhe ju befte mire.