(Kjo pjate eshte pjate e dyte.)
Per te pegatitur kete pjate duhen:
-1 kg kofsha pule
-1 kokerr qepe
-500 ml birre
-1 pjese selino
-1 karrote
-kripe
-piper
-vaj ulliri
Fillojme te gatuajme pulen me birre duke scuqur qepen e grire holle, karroten e grire imet dhe selinon.
Marrim kofshat e pules, i bejme disa prerje qe te skuqen me mire, i lyejme me miell, i hedhim kripe dhe piper dhe i veme ne tigan.
Duhet te skuqen mire nga te dy anet.
Kur kofshat te jene skuqur mire i hedhim birren deri sa te mbulohen dhe i leme te ziejne me birren per 30 min ne zjarr te avashte. Kofshat e pules duhet te mbulohen me kapak.
Pothuajse ne perfundim e rregullojme me kripe, ngreme flaken, nga flake e mesme ne te madhe, dhe heqim kapaku. E lejme pulen deri sa lengu te avulloje por jo komplet.
Tani eshte gati per ta hedhur ne pjate.
Shpresoj qe t'ju pelqeje dhe ju befte mire.
0 commenti:
Posta un commento