Per kete pjate duhen: -300 g makarona (une kam zgjedhur makarona te gjata)
-500g kerpurdha champignon-100g proshut
-200g domate te vogla
-200g djathe te grire
-majdanoz
-kripe
-spec djeges
-vaj ulliri
-hurdher
Pastrojme kerpudhat duke i hequr mire dheun. Ne qoftese doni te shikoni ne hollesi si pastrohen kerpudhat , shikoni artikullin mbi pastrimin e kerpudhave.
Kerpudhat i presim dhe i skuqim me pak vaj, spec djegs (sipas deshires),nje thelbe hurdher per rreth 10 minuta.
Pasi te kene kaluar 10 minuta hedhim domatet e grira (une i ndava ne 4 pjese sepse ishin te vogla), hedhim majdanosin e grire dhe rregullojme me kripe.
Pasi te jene zier me lengun e tyre hedhim proshutin, fikim zjarrin dhe i veme nje kapak.
Nderkohe uji i makaronave ka zier, i hedhim kripe dhe makaronat. Kur te ziejne i kullojme dhe i hedhim te tigani me harxhen. Siper i hedhim djath te grire.
Perziejme mire e mie dhe leme ne flake te ulet per pak minuta qe makaronat te marrin shije.
Servirim ne pjate.
Spresoj qe t'u pelqeje dhe ju befte mire.
Yummy Pasta Recipe. I tried it today!
RispondiElimina