Krem bisele

Tani qe vjen vjeshta, fillon ftofti, duhet te pergatisim gjera te ngrohta. Un mendoja te shkruaja recetat e disa supave edhe pse dimri nuk ka ardhur, por duhet te na gjej te pergatitur.
Sot do ndaj me ju receten time "Krem bisele" qe eshte nje supe e ngrohte.



Per kete supe duhen.
-250 g bisele
-150 g patate
-1/2 kokerr qepe
-kripe
-piper
-vaj ulliri


Fillojme te gatuajme bashke.
Grijme qepen holle dhe e skuqim me vaj ullir, ne flake te vogel, ne nje tenxhere.


Qerojme patatet, i lajme dhe i presim ne forme kubash te vegjel te trashesise 1 cm dhe i hedhim ne tenxher te skuqe per disa minuta.


Pasi patatet te jene skuque ,i hedhim nje garuzhde me uje dhe nje supe pule, Trasojme, e mbulojme me kapak dhe e leme te ziej ne flake te ulet.


Hedhim biselet (une perdor bisellet qe jane ne kanaçe gjysem te gatshme) i mbulojme dhe i leme te ziejme per 20 minuta.


Ne fund, pasi te ken mbaruar se zieri dhe uji te kete avulluar, i hedhim kripe sipas deshires.


Passi te ftohet pak, mixoj me mixerin dhe sherbej.








Share on Google Plus

About webto

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 commenti:

Posta un commento