Supe me kerpudha champignon te fresketa.

Kerpudhat champignon jane nje nga kerpudhat qe rriten ne cdo stine. Keto kerpudha jane shume te shijshme dhe me to mund te gatuhen shume receta te ndryshme. Receta ime per sot esht "supe me kerpudha champignon". Kete gjelle e pergatita dje ( bera edhe fotot) dhe doli shume e mire.

kerpudhat champignon














Per kete supe duhen:
-7-8 kerpudha champignon te fresketa
-pak gjalpe
-1 karrote
-1/2 l uje
-1/2 l qumesht
-nje luge pana ose kos
-1 qepe te kuqe te vogel
-majdanoz

Marrim pak gjalp dhe e veme ne nje tenchere te shkrije. Nderkohe grijme qepen holle dhe e fusim ne tenxhere te skuqet. Pastrojme dhe grijme karroten dhe kerpothat dhe i hedhim te skuqen bashke me qepen per disa minuta.


Pasi te jen skuqur i hedh ujin dhe e lejme te ziej per 20 minuta.


Passi te jene zier hedh qumeshtim, kosin (une perdora nje luge kos), kripe dhe piper sipas deshires.


Si perfundim grij majdanozin e fresket dhe ja hedh supes. Tani supa eshte gati per tu ngrene.



Spresoj qe t'ju kete pelqyer dhe ju befte mire.




Share on Google Plus

About webto

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 commenti:

Posta un commento