Si te pastrojme kerpudhat champignon.

Kur duam te gatuajme me kerpudhat champignon duhet ti pastrojme mire se perndryshe dhembet mund te na kerrcasin nga dheu.

Fillojme te pastrojme kerpudhat tona duke prer "rrenjen" me dhe.


Heqim pjeset e prishura te kerpurdhes duke i prere me thike ase me majen e thikes.


Per kete fase ka dy menyra, me nje lecke te njome i fhijme kerpudhat nje nga nje dhe (menyra qe perdur une) laj kerpudhat nje nga nje me uje te bollshem.


Passi kerpudhat te jene te lara i heqim cipen qe ka kapelja, te ggjithe, dhe pastaj i presim sipas gjelleve qe do gatuajme. Per supen me kerpudha qe shpjegova i preva ne kete menyre:


Ne qoftese kerpudhat do behen te mbushura i hiqet kemba duke e rrotulluar lehte pa prishur kapelen.

  

Spresoj qe t'ju kete pelqyer dhe ju befte mire.


Share on Google Plus

About webto

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 commenti:

Posta un commento