Makarona me kerpudha, proshut dhe domate.

Kjo pjate e pare eshte nje pjate qe pergatita per nje darke ku kisha ftuar disa miq. Miqve te mi u pelqeu shume sa me kerkuan edhe receten, prandaj  un mendova ta publikoja qe kete recete ta ndaj me te gjithe.


Per kete pjate duhen:                                                                                                                                   -300 g makarona (une kam zgjedhur makarona te gjata)                                                                               
-500g kerpurdha champignon
-100g proshut
-200g domate te vogla
-200g djathe te grire
-majdanoz
-kripe
-spec djeges
-vaj ulliri
-hurdher

Pastrojme kerpudhat duke i hequr mire dheun. Ne qoftese doni te shikoni ne hollesi si pastrohen kerpudhat , shikoni artikullin mbi pastrimin e kerpudhave.


Kerpudhat i presim dhe i skuqim me pak vaj, spec djegs (sipas deshires),nje thelbe hurdher per rreth 10 minuta.


Pasi te kene kaluar 10 minuta hedhim domatet e grira (une i ndava ne 4 pjese sepse ishin te vogla), hedhim majdanosin e grire dhe rregullojme me kripe.


Pasi te jene zier me lengun e tyre hedhim proshutin, fikim zjarrin dhe i veme nje kapak.


Nderkohe uji i makaronave ka zier, i hedhim kripe dhe makaronat. Kur te ziejne i kullojme dhe i hedhim te tigani me harxhen. Siper i hedhim djath te grire.


Perziejme mire e mie dhe leme ne flake te ulet per pak minuta qe makaronat te marrin shije.


Servirim ne pjate.


Spresoj qe t'u pelqeje dhe ju befte mire.







Share on Google Plus

About webto

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 commenti: