Pule e gatuar me birre.

Sot pergatita kete recete te thjeshte, shum te shpejte dhe shum te shishme. Sekreti i kesaj pjate eshte zhjedha e nje birre jo shume e hidhur. Sa me pak e hidhur te jete aq me e mire eshte.
(Kjo pjate eshte pjate e dyte.)



Per te pegatitur kete pjate duhen:
-1 kg kofsha pule
-1 kokerr qepe
-500 ml birre
-1 pjese selino
-1 karrote
-kripe
-piper
-vaj ulliri

Fillojme te gatuajme pulen me birre duke scuqur qepen e grire holle, karroten e grire imet dhe selinon.




Marrim kofshat e pules, i bejme disa prerje qe te skuqen me mire, i lyejme me miell, i hedhim kripe dhe piper dhe i veme ne tigan.


Duhet te skuqen mire nga te dy anet.



Kur kofshat te jene skuqur mire i hedhim birren deri sa te mbulohen dhe i leme te ziejne me birren per 30 min ne zjarr te avashte. Kofshat e pules duhet te mbulohen me kapak.


Pothuajse ne perfundim e rregullojme me kripe, ngreme flaken, nga flake e mesme ne te madhe, dhe heqim kapaku. E lejme pulen deri sa lengu te avulloje por jo komplet.


Tani eshte gati per ta hedhur ne pjate.



Shpresoj qe t'ju pelqeje dhe ju befte mire.









Share on Google Plus

About webto

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 commenti:

Posta un commento